Tapete su ponovo IN

Tapete su ponovo u trendu, pa ne čudi da su se mnogi moderni  enterijeri okrenuli  tapetama. Nakon više sezona tretiranja zidova isključivo bojom, tapete su se vratile u velikom stilu. Tapetama na jednostavan i lak način možete postići da prostor Vašeg doma izgleda moderno i ekskluzivno.

Davnih godina tapetama su oblagani celi zidovi, dok danas to nije slučaj. Danas je dovoljno tepetom koji sadrži ukrasne elemente obložiti samo jedan zid, ispuniti i ulepšati prostor. Tapetama na relativno jeftin načinin oplemenjjujete prostorije u vašem domu.

Nova generacija tapeta je različita  od tapeta koje su se nekada koristile. Današnje tapete su sa potpuno novime reljefima, modernih boja i dizajnerskih motiva.  U ponudi su  tapete koje verno dočaravaju izgled kože, odnosno fine i grube tkanine.

Na tržištu su u ponudi visokookvalitetne tapete  jednostavne za postavljanje i skidanje, vodoperive, postojane i dugotrajne.

Foto tapete su takođe  nešto što prati postojeći trend. Namenjene  su prevashodno za prekrivanje  jednog zida ili neke manje površine . Sa fototapetama savremenih dezena postižu se  odlični efekti u akcentovanju određenih zona u prostoru. Nalepite ih na samo jedan zid u prostoriji i dobićete dubinu prostora kao i doživljaj spoljnjeg ambijenta. Ponovo postaju popularni motivi iz prirode, koji su veoma prijatni za oko, za dobro raspoloženje, pogodni za spavaće i dnevne sobe kao i trpezarije.

Veliki izbor tapeta različitih dezena pruža mogućnost  brojnih kombinacija. Prilikom izbora  tapeta morate biti veoma pažljivi. Svakako da treba da odaberete boje koje će se ukopiti u vaš ambijent. Dovoljno je da na  samo jedan zid nalepite  tapet krupnijeg dezena, a susedne  zidove obojite jednom od nijansi koja se pojavljuje na tapetu.

Za manje prostorije idealne su  tapete reljefnog dezena  bele boje jer ga one vizuelno uvećavaju. Tapete sa dezenom vertikalnih pruga vizuelno izdužavaju nizak prostor, dok će tapeti sa dezenom horizontalnih pruga prostor vizuelno proširiti.

Bilo da ste protivnik ili ljubitelj  tapeta, priznaćete da su u mnogo čemu nezamenjive. Za koju ćete se boju  i vrstu tapeta odlučiti zavisi najpre od prostora koji želite da promenite ili obnovite. Tapetama mogu da se postignu različiti efekti sa veoma malo finansijskog ulaganja.