Sa neutralnim bojama Vaš dom će izgledati toplije

Atmosferi stambenog prostora,doprinose boje, veština njihovog kombinovanja, kao i usklađenost  boja sa nameštajem i dekorativnim predmetima. Bojama se kreira ambijent ali se mogu i prikriti nedostaci u prostoru.  Sa malo ulaganja i jednostavnim radovima  mogu se postići  odlični rezultati. Krečenjem zidova na  najlakši i njekonomičniji način možete transformisati  sobu ali i čitav dom. Izazov može predstavljati izbor prave boje.

Neutralne boje su uvek aktuelne, jer one idu uz bilo koji stil. Čak i dizajneri enterijera  često biraju neutralne boje zidova, jer se neutralna boja može kombinovati sa nameštajem i dekoracijama. Sa neutralnim bojama vaš dom će izgledati toplije.

Slike jarkih boje odlično se uklapaju  sa zidom neutralne boje.

Boja slonove kosti  je jedna od neutralnih boja, koja prostoru daje vizuelno veću dimenziju, i asocira na čistoću. Uz bež boju možete kombinovati narandžastu i crvenu. Biće to pravi odmor za oči.

Uz bež boju koja je postala hit mogu se kombinovati ne samo različite boje već i oblici. Bež boja deluje umirujuće , a osim toga sa bež bojom slažu se sve  vrste dekoracija od tradicionalnih do modernih.

Još jedna boja koja spada u neutralne boje je krem. Zidovi obojeni ovom bojom čine prostoriju većom i svetlom. Pogodna je za bojenje manjih prostorija, koje će nakon bojenja izgledati veće. Prednost joj je što se slaže sa svim stilovima nameštaja i svim vrstama dekoracije.

Zid okrečen neutralnom bojom  pruža vam mogućnost da uredite svoj dom sa elementima koji su veoma smeli. U suprotnom ukoliko je zid okrečen jarkim bojama ovakvi elementi ne bi došli do izražaja već bi se stopili sa bojom zida.

Neutralne boje uvek će ostati klasika. Ukoliko se odlučite za neutralne boje zidova, uvek ih možete kombinovati  sa smelim  jarkim i šarenim detaljima, poput jastučića, delova nameštaja, vaze ili bilo koje druge dekoracije.

Za dobro raspoloženje i dobar izgled enterijera u vašem domu  važno  je dobro uskladiti boje.  Ne postoje boje koje treba izbegavati. Važno je da izaberete prave tonove koji će se uklopiti i stvoriti  toplinu u domu.  Sa neutralnim bojama enterijer nikada neće izgledati staro. Dovoljno je dodati malo detalja da bi osvežili prostoriju.