Kako složiti boje u enterijeru?

Jedan od prvih koraka prilikom  uređivanja enterijera stambenog ili poslovnog prostora  je pravilan  odabir boja. Možda se stalno pitate koje boje da upotrebite: tople ili  hladne, svetle ili tamne. Slaganje boja u enterijeru za mnoge je nedoumica i veliki problem. Da bi postigli zadovoljavajući rezultat potrebna im je pomoć stručnjaka. Harmoniju boja u prostoru  možete postići na jednostavan nacin.

Boje pored nameštaja i dekoracije imaju presudni značaj  što se tiče opšteg utiska i atmosfere u bilo kom prostoru. Pravim izborom boja možete  istaknuti delove stana koje želite, a isto tako možete nedostatke ukoliko ih u stanu ima sakriti  odgovarajućom. Boje  bilo koji prostor mogu učiniti na izgled većim ili manjim.

Najbolja kombinacija boja za enterijer je paleta koja nam dolazi iz prirode.  Ona uključuje neutralnu belu, sivu, braon i krem boju u kombinaciji sa jarko more plavom, žutom ili narandžastom. Ne postoji boja koju treba izbegavati ali je važno je da izaberete pravi ton koji će se uklopiti i stvoriti harmoničan i opuštajući izgled.

Na šta treba da obratite pažnju  kada birate boje, i kako se neke od boja uklapaju u enterijer?

Crvena boje najčešće se koristi samo u tragovima  kao detalj. Sa crvenom bojom se preporučuje razbijanje  sive ili crno bele nijanse.

Narandžasta jedna od najtoplijih boja, b preporučuje se za bojenje radnih prostora i dečijih soba.

Žuta boja je najefektnija za bojenje  manjih prostora, ili prostora u kojima borave mladi.  Najviše korišćena boja  za savremene entrijere uređene u bilo kom stilu  u poslednje vreme je bela. Bela boja  je, poput crne, savršena za sve kombinacije i slaganje sa drugim bojama.

Ukoliko u svom domu želite toplu i živahniju atmosferu koristite oker ili narandžastu  boju.

Metalik nijanse  treba koristiti isključivo u vidu  nekih efekata.

Prilikom uređenja enterijera možete koristit samo jednu boju uz kombinaciju sa blagim nijansama boje koju ste odabrali.  Možete izabrati isto tako boje iste game, a možete prostor u stanu obojiti različitim bojama što se baš i ne preporučuje.

Da bi Vam prostor bio što svetliji poželjno je da je i boja poda svetla. Uz dobru rasvetu i samostojeće lampe vrlo lako možete napraviti razne efekte.

Colorit proizvodi boje za enterijere i fasade po najstrožim EU zahtevima.  Kvalitetne boje koje nisu štetne po ljudsko zdravlje i okolinu.