Proleće vreme za molerske radove I popuste

boje za molerske radove

Proleće je pravo vreme za renoviranje životnog prostora I molerske radove. Početkom proleća većina ljudi razmišlja o molersiom radovima u svojim domovima  kako bi životni prostor ulepšali   I pripremili za predstojeću zimu, doba godine kada se i najveći deo vremena  provodi u zatvorenom prostoru. Osvežite život bojenjem zidova.

Proleće vreme za molerske radove I popuste koje nude proizvođači boja. Iskoristite popuste za molerske radove I osvežite vaš životni prostor.

Boje  su ono što određenom prostoru daje pečat. Vizuelno povećavaju mali prostor ili smanjuju veliki. Treba ih upotrebiti  na pravi način, jer boje  mogu da Vas učine zadovoljnim I razdraganim a mogu u vama da izazovu setu I razdražljivost. Izbor boja u domu je veoma važan, jer od boja zavisi da li će dom  izgledati veseo, svetao, prijatan I elegantan ili će izgledati tužno, neprivlačno i dosadno. Na osnovu izbora boja može se zaključiti da li imate ukusa ili ne. Izaberite prave boje i uskladite boje zidova i nameštaja. Bojama povećajte ili smanjite prostor!

Toplije nijanse boja preporučuju se za velike prostorije jer stvaraju intimniju atmosferu u većem prostoru. Prostor dnevne sobe vizuelno možete  povećati ili smanjiti, kombinacijom  boja zidova u odnosu na prostor.

Ukoliko bočne zidove obojite jarkom I tamnom bojom  dnevna soba će vam  izgledati duže I dublje. Morate voditi računa da boju zidova uskladite sa bojom  postojećeg  nameštaja. Za vizuelni efekat kraće a šire sobe  zid naspram ulaznih vrata obojite jarkom bojom.

Ukoliko za boju zidova odaberete pastelne boje nećete pogrešiti, jer ambijent obojen prirodnim pastelnim bojama pruža osećaj  prijatnosti I udobnosti. Najbolji način za  povećanje prostorije  je bojenje zidova svetlim i  blagiim tonovima  hladnih boja. Ukoliko je prostorija nedovoljno svetla I osunčana I sa malim prozorima zidove  obojite toplim bojama koje će nadomestiti  nedostatak sunčeve svetlosti.  Suviše svetle sobe sa velikim prozorskim oknima  obojite tamnijim bojama. Prilagodite svetlost prostorije bojama.

Svako od nas ima svoju omiljenu boju. Neko voli tople boje, poput  žute, narandžaste i crvene. Drugi vole hladne boje poput  zelene, plave i ljubičaste.. Pri farbanju zidova možete se prepustiti I svojoj kreativnosti.